Programma

zondag 8 december 2019

Het programma

Vanaf 18.00 uur inloop bij het amfitheater van De Bosspeeltuin (Bij restaurant Anafora in het Maximapark).
18.40 uur: Welkom
18.45 uur: Persoonlijk verhaal
18.55 uur: Muziek
19.00 uur: Ritueel aansteken kaarsen
19.05 uur: Kinderen worden genoemd
19.10 uur: Lied
19.15 uur: Gedicht
19.20 uur: Afsluiting

Daarna is er nog gelegenheid tot napraten met koffie, thee of warme chocolademelk rondom Anafora.

Bent u slecht ter been? Dan kunt u bij de ingang van het Maximapark, aan de Utrechtseweg 4, Vleuten worden opgehaald en naar de locatie worden gebracht. U kunt op de avond zelf bij de ingang aangeven gebruik te willen maken van deze mogelijkheid.

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2019

Voor het 5e jaar wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd in Leidsche Rijn. Vorig jaar werden tussen de regendruppels door de kinderen die zo worden gemist in oorverdovende stilte genoemd en herdacht. Onder begeleiding van muziek, een gedicht en persoonlijke woorden, was er een warm samenzijn.

Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen van alle leeftijden herdacht, waarbij om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsen worden aangestoken.

Voor wie?

Voor vaders of moeders, broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes, juffen en meesters, vrienden en vriendinnen … Voor iedereen die een kind wil gedenken. Welke leeftijd het overleden kind had of hoe lang geleden het overleden is, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist, is van harte welkom dit kind te gedenken, een kaars voor hem of haar aan te steken en zo verbonden te zijn met het lint van licht dat om 19.00 uur voor alle overleden kinderen de wereld rondgaat.

Waar en hoe laat?

De bijeenkomst wordt gehouden op zondag 8 december en begint om 18.40 uur buiten in het Amfitheater in de Bosspeeltuin bij Theehuis Anafora in het Maximapark, midden in Leidsche Rijn. De inloop is vanaf 18.00 uur. Er is een ingetogen programma met sprekers, muziek, een gedicht en het aansteken van kaarsjes door iedereen die dat wil voor zijn of haar kind. Om 19.00 uur wordt een grote kaars aangestoken en worden de namen genoemd van de kinderen die we met elkaar herdenken. Na afloop is er bij Anafora een warm drankje en gelegenheid om na te praten.

Deelname is gratis.

 

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2015
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2015